יום חמישי, 7 במאי 2009

דרכי התמודדות בצליאק

שלום סהרית.
קודם כל אני מאושר לשמוע שמצבו של יוגב השתפר ובקשר לשאלתך, המחלה אכן לכל החיים אך אפשר לחיות איתה באיכות חיים טובה אך אין מה לדאוג הואיל ויש דרכי התמודדות רבים וארשום לך אותם.
אמנם ישנם הרבה מאכלים המכילים גלוטן ואסורים ליוגב, אך ישנם הרבה מאכלים שאין בהם גלוטן וישנם הרבה תחליפים למאכלים האסורים. כפי שכתבתי לך בפעם האחרונה, אזכיר שוב שאפילו כמות זעירה של גלוטן מספיקה ליצירת הנזק הבריאותי. לכן, עלייך להאכיל את יוגב במאכלים מותרים ללא גלוטן (ברוב המאכלים כתוב אם יש גלוטן). נוסף על כך היום כבר יש תחליפים למאכלים האסורים כך שיוגב יוכל לאכול לחמים מיוחדים לדוגמה ולחיות עם המחלה באיכות חיים טובה. מאכלים כמו דגני בוקר, חטיפים, גלידות, ומוצרי חלב או לחמים או מאכלים במסעדה מכילים גלוטן וזה רק חלק קטן מהמאכלים. יותר מזה, אסור ליוגב לאכול אוכל שבושל בכלים שבאו במגע עם מאכלים המכילים גלוטן או הכינו אותם על משטחים שנגעו במאכלים המכילים גלוטן. ולסיום דבר נוסף שברצוני להציע הוא לתת ליוגב עם האוכל צמחי מרפא היעילים לטיפול בצליאק כמו לדוגמה holarrhena antidysentrica , cyperus rotondus , aegle marmelos ואחרים.
מצפה לראותכם לביקורת בחודש הבא.
בהצלחה, דוקטור עמית קמה הנכבד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה