לסהרית שלום,
אני שמח לשמוע שיוגב מרגיש יותר טוב. כפי שאמרתי קודם- יוגב יכול לחיות באיכות חיים טובה ואין להתרגש מהמחלה. היום יש תחליפים רבים למאכלים האסורים ויוגב יוכל לצרוך אוכל
אני שמח לשמוע שיוגב מרגיש יותר טוב. כפי שאמרתי קודם- יוגב יכול לחיות באיכות חיים טובה ואין להתרגש מהמחלה. היום יש תחליפים רבים למאכלים האסורים ויוגב יוכל לצרוך אוכל
ים בחופשיות.
ברצוני לתת לך ולבנך עצות לגבי התמודדותו של יוגב עם הצליאק החשובות לשמירה על בריאותו:
יש להימנע ממזונות המכילות חיטה, שעורה ושיפון, ובנוסף לדיאטה ללא גלוטן, יש להקפיד גם על כך שהיא תהיה מאוזנת ותספק את כל הדרישות
ברצוני לתת לך ולבנך עצות לגבי התמודדותו של יוגב עם הצליאק החשובות לשמירה על בריאותו:
יש להימנע ממזונות המכילות חיטה, שעורה ושיפון, ובנוסף לדיאטה ללא גלוטן, יש להקפיד גם על כך שהיא תהיה מאוזנת ותספק את כל הדרישות
התזונתיות המשתנות במעגל החיים.
דבר נוסף, אני ממליץ לטחון תבלינים בבית (למשל, לטחון פלפל שחור), לרכוש תבלינים של חברות גדולות וידועות שמאשרות כי במוצריהן אין גלוטן, ושניתן לסמוך על אמינות הסימון שלהן וכן לקנות תבלינים כשרים לפסח. לגבי פיצוחים ופירות יבשים- הם נמכרים בתפזורת ועלולים להזדהם. פיצוחים רבים מומלחים ומקומ
דבר נוסף, אני ממליץ לטחון תבלינים בבית (למשל, לטחון פלפל שחור), לרכוש תבלינים של חברות גדולות וידועות שמאשרות כי במוצריהן אין גלוטן, ושניתן לסמוך על אמינות הסימון שלהן וכן לקנות תבלינים כשרים לפסח. לגבי פיצוחים ופירות יבשים- הם נמכרים בתפזורת ועלולים להזדהם. פיצוחים רבים מומלחים ומקומ
חים ולכן מכילים גלוטן. לעתים מקמחים גם את הפירות היבשים למניעת הידבקות, אך לא מציינים זאת על האריזה. לכן, לרכוש פיצוחים ופירות יבשים מחברות אמינות וכאלו שמציינות במפורש את סוג הקמח שמשמש להדבקת המלח (קמח תפוחי אדמה או תירס) וכן להימנע מצריכתם של פירות יבשים המיובאים לאר
ץ מארצות שאינן מסמנות תכולת גלוטן, כמו תאנים יבשות המיובאות מטורקיה. לגבי בשר, עדיף לקנות בשר לא מעובד
ולא מתובל. אין לקנות בשר טחון קפוא של יצרן, שלא נתן אישור לגבי אי תכולת גלוטן במוצריו. בשר טחון - לטחון בבית או אצל קצב אמין.
נוסף על כך, לגבי בישול, יש לבשל כל תבשיל בכלי שנרחץ היטב ואין לערבב תבשילים שונים באותה כף. רצ
נוסף על כך, לגבי בישול, יש לבשל כל תבשיל בכלי שנרחץ היטב ואין לערבב תבשילים שונים באותה כף. רצ
וי להשתמש בטוסטרים נפרדים ללחם עם ובלי גלוטן.
נוסף על כך, רצוי שאחסון המזון בבית ייעשה בכלים סגורים, תוך הפרדת מזון מכיל גלוטן ממזון ללא גלוטן.
אני מאחל לכם הצלחה רבה בשמ
נוסף על כך, רצוי שאחסון המזון בבית ייעשה בכלים סגורים, תוך הפרדת מזון מכיל גלוטן ממזון ללא גלוטן.
אני מאחל לכם הצלחה רבה בשמ
ירה על בריאותו של יוגב ודרך אגב, תודה על המתנה,
דוקטור עמית קמה הנכבד.
דוקטור עמית קמה הנכבד.

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה